Hét Letselschadebureau in Rotterdam en Regio

Letsolv: Uw Letselschadebureau Rotterdam en omstreken (REO)

Woont u in Rotterdam of omstreken en heeft u door schuld van een ander letsel opgelopen? Dan bent u bij Letsolv aan het juiste adres. Wij zijn hét letselschadebureau in Rotterdam en regio. Ons team van ervaren letselschade experts staat klaar om u snel en kosteloos te ondersteunen bij het verhalen van uw letselschade. Waarom kosteloos ? Omdat de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij onze kosten vergoed.


Waarom Kiezen voor Letsolv?

 • Snel en Krachtig: Wij begrijpen dat letselschade een grote impact op uw leven kan hebben. Het komt altijd plotseling en dan moet je op tijd schakelen. Daarom zorgen wij ervoor dat wij binnen enkele dagen bij u zijn, ongeacht uw locatie in Nederland, om u te ondersteunen bij het verhalen van uw schade. Wij zijn met onze collega’s 24/7 aanwezig in de regio Rotterdam.
 • Kosteloze Hulp: Onze dienstverlening is volledig kosteloos voor slachtoffers van letselschade. Wij nemen de juridische zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.
 • Lokale Aanwezigheid: Met ons kantoor in Capelle aan den IJssel en met echte Rotterdammers in ons team, zijn wij altijd in de buurt om snel ter plekke te zijn. Wij zijn hét letselschadebureau in Rotterdam !

Veelvoorkomende Letselschade in Rotterdam en Omstreken

Rotterdam is een levendige stad met veel verkeer, bedrijven en openbare ruimtes. Dit brengt specifieke risico’s met zich mee, die helaas regelmatig leiden tot letselschade. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende situaties waarin letselschade kan ontstaan in Rotterdam en omgeving.

Verkeersongevallen

In het drukke centrum van Rotterdam moeten fietsers extra opletten voor snelle scooters en het toenemende aantal fatbikes, die vaak zijn opgevoerd. Deze voertuigen zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties, vooral buiten de fietspaden op de openbare weg en bij (gladde) tramrails.

Een berucht voorbeeld is de fietsroute langs lijn 4 van Rotterdam Centraal naar Hillegersberg, waar de tramrails vaak de weg doorkruisen. Deze rails zijn heel glad bij regen en kunnen ernstige verwondingen veroorzaken, zie dit tragische voorbeeld van een maaltijdbezorger (klik hier). De gemeente Rotterdam heeft de Bergweg en de Meent bestempeld als wegen met relatief veel letselongevallen (zogenaamde “black spots“).

Mountainbiken in het Hoge Bergse Bos (link) op de voormalige puinstort is heel populair, maar de flinke hoogteverschillen brengen risico’s met zich mee. Als een ander aansprakelijk is, zoals de beheerder van de paden of een mede-fietser, dan helpen wij bij het verhalen van uw schade. Natuurlijk heb je ook een eigen verantwoordelijkheid, maar wij beoordelen eventueel de situatie ter plekke voor je.

Ook in de omgeving van het Kralingsebos (link) waar veel fiets- en voetgangersverkeer is, gebeuren regelmatig ongelukken door slecht onderhouden paden en gladde oppervlakken of door roekeloze weggebruikers.


Letselschade Rotterdam

Bedrijfsongevallen in het Botlek Gebied

Het Botlek gebied, bekend om zijn vele industriële bedrijven, is een hotspot voor ernstige bedrijfsongevallen. Werknemers in deze regio lopen vaak gevaar door de omgang met zware machines en gevaarlijke stoffen. Hoewel hier strenge veiligheidsprotocollen gelden, kunnen ongelukken niet altijd voorkomen worden. Maar wie is dan verantwoordelijk voor de schade ? Letselschade kan hier fors zijn, variërend van ernstige verwondingen tot langdurige arbeidsongeschiktheid. Letsolv helpt u bij het vaststellen van de aansprakelijkheid van de werkgever en zorgt ervoor dat u de compensatie ontvangt waar u recht op heeft.


Ongevallen door Gebrekkig Onderhoud

Ook in Rotterdam hebben burgers eigen verantwoordelijkheid te dragen, maar in sommige gevallen is een ander aansprakelijk als u een ongeval meemaakt. Dit kan bijvoorbeeld de overheid zijn, die onvoldoende aan wegonderhoud heeft gedaan. Losliggende stoeptegels in Hillegersberg of slecht onderhouden tramrails door de RET zijn veelvoorkomende problemen.

Een recent voorbeeld is een man die bekneld raakte onder een tram in Rotterdam. Je moet er niet aan denken, maar met zoveel trams in Rotterdam loop je dat risico.

Daarnaast kan de ROTEB aansprakelijk zijn als zij huisafval hebben laten slingeren bij het ophalen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals valpartijen en letselschade. Natuurlijk moet je dan bewijzen dat de ROTEB nalatig is geweest.

Ook toeristische trekpleisters zoals Diergaarde Blijdorp brengen risico’s met zich mee maar deze exotische situaties kunt u beter vermijden. Diergaarde Blijdorp zorgt in de regel goed voor de veiligheid van haar bezoekers, maar garanties worden niet gegeven.

Wij schakelen snel voor u

Letsolv is hét letselschadebureau in Rotterdam. We gaan snel voor u aan de slag om de schade in kaart te brengen en alle informatie te verzamelen zodat we de aansprakelijkheid van de andere partij goed voor u kunnen onderbouwen. U kunt daar zelf al aan mee werken, neem gerust alvast een kijkje in ons stappenplan (klik). Ook als de andere partij onverhoopt onverzekerd is of zelfs is doorgereden (maar u wel getuigen heeft) dan kunnen we nog stappen voor u zetten.

Neem Contact op met Letsolv – registreer uw schade tijdig

Bij Letsolv staan we klaar om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade. Of u nu slachtoffer bent van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, of letsel hebt opgelopen door gebrekkig onderhoud aan de openbare weg, wij begeleiden u kosteloos naar een goede schadevergoeding. Neem vandaag hier contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Letsolv Letselschadebureau in Rotterdam – “Woorden maar ook Daden”


Algemene informatie over verkeersongevallen in Rotterdam en omstreken:

Hoewel de gemeente Rotterdam geen exacte cijfers heeft met betrekking tot het aantal verkeersdoden is dit naar schatting 8 tot 12 per jaar. Een woordvoerder van de Gemeente Rotterdam stelt: “We zien dat de bevolking groeit en dat dus meer mensen zich verplaatsen. De vergrijzing zorgt voor meer verplaatsing onder ouderen en dit vergroot de kans op ernstige ongevallen”. De Gemeente heeft wel zicht op de gevaarlijkste kruispunten in de stad. Hieronder een rijtje van kruispunten in Rotterdam waar in drie aaneengesloten jaren tenminste 6 letselongevallen plaatsvonden. De gemeente Rotterdam noemt dit “black spots

Gevaarlijke kruispunten in Rotterdam:

 1. Admiraal de Ruyterweg – Jonker Fransstraat
 2. Weena – Karel Doormanstraat
 3. Dorpsweg – Wolphaertsbocht -Katendrechtse Lagendijk
 4. Pleinweg – Mijnsheerenlaan
 5. Heemraadsingel – Beukelsdijk
 6. Mathenesserlaan – Vierambachtstraat
 7. Eerste Middellandstraat – Henegouwenlaan – ‘s Gravendijkwal
 8. Hillelaan – Brede Hilledijk
 9. Vuurplaat -Laan op Zuid
 10. Buitendijktunnel – Coloseumweg
 11. Beijerlandselaan – Tweede Rosestraat
 12. Ringdijk – Wilgenlei
 13. Bergweg – Schiekade
 14. Matlingeweg – Linschotenstraat
 15. Prins Alexanderlaan – Koperstraat
 16. Bovendijk – Fairoaksbaan

bron

Gevaarlijke wegen in Rotterdam

De Bergweg is verre weg de gevaarlijkste (rechte) weg in Rotterdam; Trams, vrachtwagens die laden en lossen , fietsers, bezorgscooters en auto’s die nogal eens te hard rijden. De tweede plaats wordt ingenomen door de 1e en 2e Middellandstraat in het Westen van Rotterdam. Op de derde plaats komt de Boergoensestraat ter hoogte van de Wolphaertsbocht (tussen 2015 en 2018: 41 ongevallen). bron

Onderzoek

Verzekeraar Univé deed onderzoek naar verkeersongevallen en stelde vast dat de meeste ongelukken in heel Zuid-Holland gebeuren op de A20 bij de afrit Crooswijk. Ook de A16 is gevaarlijk en dan vooral bij de afritten Feijenoord en Centrum (dus voor en na de Van Brienenoordburg). De gemeente Rotterdam maakt zich vooral veel zorgen over de toename van het aantal fietsdoden. Dit heeft vooral te maken met het grote verschil in snelheid van de verschillende voertuigen die van het fietspad gebruik maken. Het aantal fietsdoden is het grootst boven de 70 jaar. bron

Rotterdam is de stad met de meeste verkeersongevallen met letselschade

In op de 16 verkeersongevallen vindt plaats in Rotterdam. In 2020 werden in Nederland in totaal 103.000 verkeersongevallen met letselschade geregistreerd, waarvan er 6280 in Rotterdam. (bron)

 1. Rotterdam (6.280 verkeersongelukken)
 2. Amsterdam (4.978 verkeersongelukken)
 3. Den Haag (4.480 verkeersongelukken)
 4. Utrecht (2.441 verkeersongelukken)
 5. Haarlemmermeer (1.858 verkeersongelukken)

De black spot gemeenten in heel Nederland vind je op dit kaartje op deze website

Letsolv – dat is snel schakelen

Binnen 24 uur kan een letselschade expert u bezoeken in de Regio Rotterdam Rijnmond: Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk, IJsselkade, Hillegersberg, Schiebroek, IJsselmonde, Bergschenhoek, Bleiswijk, Berken en Rodenrijs, Pijnacker, Delfgauw, Delft, Zoetermeer, Schiedam, Spijkenisse, Hoogvliet, Barendrecht, Rotterdam-Zuid, Heenvliet, Hoe van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Monster, ’s Gravenzande. Het letselschadebureau in Rotterdam !

Wilt u advies voor uw letselschade in Rotterdam en omstreken ?

Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze letselschade-specialisten. Samen bespreken we uw situatie en bekijken we of u recht zou kunnen hebben op een schadevergoeding. Maak direct een afspraak