Stappenplan bij Letselschade

Volg onderstaande stappen bij letselschade.

Stap 1

Stap 1: Zorg voor bewijzen

Zorg er voor dat u direct na het ongeval voldoende bewijzen verzamelt van de situatie. Zelfs als in uw ogen de schuld duidelijk bij de andere partij ligt.

Stap 2: Raadpleeg een arts of dokter

Het is belangrijk dat u bij letsel direct een arts bezoekt. Natuurlijk voor uw eigen gezondheid, maar ook om een directe link tussen het ongeval en uw letsel vast te stellen.

.

Stap 2
Stap 3

Stap 3: Juridische bijstand zoeken

U kunt schadevergoeding claimen als de schuld bij de andere partij ligt, maar ook als de schuld bij u ligt en u een schadeverzekering voor inzittenden heeft. Aangezien dit een juridisch proces is begeleiden wij u stap voor stap in dit proces.

Stap 4: Aansprakelijk stellen

Als u recht heeft op een schadevergoeding zullen wij namens u de andere partij aansprakelijk stellen en in onderhandeling gaan met de verzekeraar van de tegenpartij.

Stap 4
Stap 3

Stap 5: Schadeposten inventariseren

Samen met u maken wij een overzicht van misgelopen inkomsten en alle kosten die verband houden met uw letselschade. Bewaar daarom altijd de nota’s van (eigen bijdrage van) revalidatie, vervoerskosten en parkeerkosten.

Stap 6: Voorschot aanvragen

Letselschade verhalen kan een langdurig proces zijn, omdat de echte schade pas vaststaat als uw medische situatie niet meer verandert. Ondertussen onderhandelen de letselschade-adviseurs over een voorschot.

Stap 6
Stap 7

Stap 7: Eindafrekening

Wij houden in de gaten hoe het met u gaat. Om uiteindelijk uw letselschade claim te kunnen afronden kijken wij ook naar langdurige schade en de eventuele toekomstige kosten die u moet blijven maken. Op basis van dit overzicht wordt met de verzekeraar van de tegenpartij een eindregeling afgesproken.

Bent u slachtoffer van letselschade?

Onze letselschade-adviseurs bepalen geheel vrijblijvend of u in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding. Maak direct een afspraak!